Uneori oamenii apar în viața ta și stii pe loc că așa a fost menit să fie. Să servească unui scop, să te învețe o lecție sau să te ajute să realizezi cine ești sau cine vrei să devii.

Nu știi niciodată cine ar putea să fie acești oameni: un vecin, un profesor, un prieten, un iubit – dar când îl privești în ochi, știi de la bun început că o să-ți influențeze viața într-un mod profund.

Uneori se întămplă să te confrunți cu situații care par inițial oribile, dureroase sau nedrepte, dar reflectând la aceastea ulterior, realizezi că fără să te confrunți și să depașești aceste obstacole, nu ai fi fost niciodată conștient de potențialul tău, de puterea ta, de voința sau de inima ta. Bolile, accidentele, iubirea, momentele de măreție sau de cădere – toate apar pentru a-ți testa limitele sufletului. Fără aceste încercări, oricare ar fi ele, viața ar fi ca o stradă dreaptă care ar duce spre nicăieri. Ar fi sigură și confortabilă, însă mohorâtă și fără sens.

Oamenii pe care îi întâlnești și care îți influențează viața, precum și succesele și eșecurile pe care le experimentezi te ajută să devii persoana care ești acum sau cea care o să devii. Poți învața chiar și din cele mai cumplite experiențe. De fapt, acestea sunt adesea cele mai importante.

Dacă cineva te rănește sau te face să suferi, iartă acea persoană, pentru că te-a ajutat să înveți ce este încrederea și cât de important e să fii precaut cui îți deschizi inima. Dacă cineva te iubește, iubește-l/iubește-o necondiționat, nu doar pentru că el/ea te iubește, ci pentru că te învață să iubești.

Bucură-te de fiecare zi. Apreciază fiecare moment și extrage din el tot ce poți, pentru că poate nu te vei mai întâlni cu aceeași situație din nou sau nu vei mai avea ocazia să o experimentezi în același mod.

Vorbește cu oameni cu care nu ai mai vorbit niciodată și încearcă să-i asculți.

Nu-ți fie frică să te îndrăgostești, să evadezi și să-ți setezi obiective mărețe.

Ține capul sus pentru că ai tot dreptul să faci asta. Spune-ți că ești o persoană minunată și ai încredere în tine. Trăiește-ți viața fără absolut niciun regret. Învață câte o lecție în fiecare zi.

Într-o zi totul va căpăta sens. Deocamdată râzi în fața confuziei, zâmbește printre lacrimi și nu conteni să-ți reamintești că totul se întâmplă cu un motiv și că cineva acolo sus are grijă de tine. Mereu.

 

Sursa: artaechilibrului.com

Sursa foto: pixabay.com/user_jplenio

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.