Dezvoltarea spirituală este un proces prin care oamenii obtin o mai bună autocunoastere. Fiecare fiintă umană are un corp fizic, o minte şi un suflet. Raportandu-ne la acestea putem spune că dezvoltarea spirituală înseamnă să realizăm faptul că adevaratul nostru Eu este sufletul (nu corpul sau mintea). Oamenii s-au obisnuit atat de mult să se identifice cu propriul corp sau cu propria minte, încat nu mai pot face distinctia între acestea şi sufletul lor.
Vom reuşi sa ne eliberam mintea doar atunci cand vom dori sa ne îndreptam atentia spre fiecare zona în care avem suferinte. Acest lucru nu înseamna ca va trebui sa ne impotmolim în întreaga noastra istorie de viata, ci doar sa stim cum sa le manuim astfel încat sa ne putem elibera de parti mari şi dureroase din trecutul nostru.
Putem folosi cu usurinta meditaţia şi practicile spirituale pentru a suprima şi evita anumite sentimente sau anumite perioade dificile din viata noastra. Durerea este greu de atins. Avem nevoie sa ne uitam la întreaga noastra viata şi sa ne întrebam: „care sunt lucrurile asupra carora sunt constient şi care sunt lucrurile pe care le evit?” „obisnuiesc sa ma ascund?”, „care sunt domeniile în care sunt constient şi în care domenii ma simt temator sau constrans?”
Daca ar fi sa ne referim la diversele metode folosite de-a lungul timpului în scopul autocunoasterii şi dezvoltarii personale am ajunge la concluzia ca meditaţia este calea cea mai eficientă, ea fiind una dintre cele mai cunoscute căi de acces la stările modificate ale conştienţei, nu numai în practicile orientale, cât şi în cele occidentale.
Formele meditaţiei
Există mai multe forme de meditaţie, dintre care le menţionăm pe următoarele:
Dintre efectele benefice ale meditaţiei enumerăm: creşterea stării de bine, de satisfacţie psihologică, corectarea percepţiilor deformate, reducerea anxietăţii, amplificarea încrederii în sine, diminuarea efectelor negative ale unor fenomene psihologice (stres, frustrare), vindecarea unor boli, mărirea capacităţii de autocontrol etc. În final, se ajunge la o stare de calm care permite lărgirea experienţelor subiectului, la o mai mare deschidere, fără restricţii sau perturbări.
În fiecare zi de Marți și Joi te invit să participi la o nouă Sesiune de relaxare, respectiv la Meditația cu Flacăra Violetă®, pe programul zoom. Pentru înscrieri, accează link-ul de contact.